Life

Banner created with MyBannerMaker.com

09 October 2011

Mood malas.......

Sebenarnya, ada banyak kerja yang perlu dibuat.  Tapi.....bila dah pegang novel, jangan haraplah nak buat benda lain. Selagi tak habis baca novel tu, memang tak terasa nak buat kerja lain.  Cadangan asalnya, nak habiskan proses buku-buku fiksyen yang berlambak kat bilik tu.  Tak boleh nak buat di sekolah sebabnya ada kerja-kerja penyelenggaraan oleh TNB di bilik kerja saya.  Jadi, saya kenalah buat di rumah.  Dalam fikiran, punyalah berangan-angan sekurang-kurangnya dapat siapkan tiga longgokan tinggi yang dah saya susun siap-siap sejak dari hari  Isnin (hari ini sepatutnya hari sekolah tapi pihak sekolah dah mohon cuti peristiwa kerana ada program pada hari  Sabtu) lepas.  Untuk hari Selasa hingga Khamis, memang tak sempatpun nak buat apa-apa dengan buku-buku tu sebab saya menghadiri kursus.

Sudahnya, sehinggalah hari Ahad, saya tak sentuh langsung buku tu. ;(
Tapi, untuk menyedapkan hati sendiri, saya menyediakan bahan-bahan untuk proses ulangkaji murid-murid saya.  Itupun, setelah selesai menonton drama bersiri Jepun di TV8. OK la jugakan...hehehe.  Tinggal seminggu je lagi sebelum  peperiksaan akhir tahun bermula (18 - 21hb Oktober).  Jadi, bolehlah 'cover' balik kerja yang sepatutnya dibuatkan.......    ;P   (helah bela diri....  keh keh keh...)

Itupun, baru je siap 4 muka surat, saya dah mula melayari internet balik...ish ish ish.  Nak buat macam mana, beri alasan ---> nak berehat jap  (hahaha).  Tak pe.....tak pe.....lepas ni, saya sambung la balik. ;)
No comments:

Post a Comment